Preventie - Hoe voorkom je burn-out en mentale klachten bij medewerkers?

Zoals vaak gezegd, is voorkomen beter dan genezen. Dus naast het behandelen van werkgerelateerde klachten zoals burn-out, richt Psycholoog@Work zich op preventie: het voorkomen van (werkgerelateerde) stressklachten.

 

De kosten van een uitgevallen werknemer bedragen als snel tussen de 250 en 400 euro per dag. Het is daarom waard om te investeren in het voorkomen van psychische klachten. Aandacht voor preventie is helemaal belangrijk in sectoren van krapte of hoge risico’s op burn-out zoals bijvoorbeeld de ICT of Zorg en Onderwijs. 

 

Psycholoog@Work biedt diverse preventieve interventies

Preventieve begeleiding & coaching van werknemers, uitval voorkomen

De werknemer is gelukkig nog niet uitgevallen door psychische klachten zoals een burn-out, maar de medewerker ervaart wel vaak stress in het werk of verzuimt relatief vaak.

 

Preventieve begeleiding & coaching helpt de medewerker om zijn manier van werken te veranderen en beter om te gaan met stressfactoren. Er wordt ruimschoots aandacht geschonken voor wat er achter het gedrag van de medewerker ligt in de vorm van cognitieve therapie en technieken vanuit de positieve psychologie.

 

Tijdens het traject Preventieve begeleiding & coaching wordt desgewenst de leidinggevende betrokken zodat  gezamenlijk doelen worden gesteld in het te veranderen gedrag van de medewerker. Door de leidinggevende te betrekken kan ook gezocht worden naar eventuele werkaanpassingen waardoor stress verminderd kan worden.

Stress en Burn-out preventie - Training voor werknemer "Gek op Stress"

Een preventieve (individuele) training bestaande uit 5 halve dagdelen die geschikt is voor de medewerker die vaak gestrest is op het werk, misschien regelmatig verzuimt, maar niet is uitgevallen door klachten. De medewerker leert stressklachten eerder te herkennen en maatregelen te nemen. Aan het eind van de training beschikt de medewerker over uiteenlopende gereedschappen om beter om te gaan met stress in het werk. De preventieve training kan op de werklocatie worden gegeven.