Tarieven 2024

Hoe zit dat met de kosten van een psycholoog? De kosten van de dienstverlening zijn voor de werkgever. Psycholoog@Work adviseert werkgevers om niet te wachten op ondersteuning door de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), maar zelf als werkgever de regie te pakken om de werknemer met psychische klachten weer mentaal fit te krijgen. Hiermee is de werknemer namelijk sneller weer terug op de werkvloer en effectief aan het werk in plaats van wachten op een behandeling door een eerstelijnspsycholoog (GGZ-POH) of andere GGZ behandelaar. Zo bespaar je als werkgever juist veel kosten.

Psychologische dienstverlening - voor bedrijven Tarief (exclusief 21% BTW)
Kennismaking met de medewerker (telefonisch) Kosteloos
Intake & Diagnose: bestaande uit een uitgebreid intakegesprek (75 minuten), afname en analyse van assessment/vragenlijsten, persoonlijk adviesgesprek (75 minuten) en advisering. € 378,50
Psychologisch consult (maximaal 60 minuten per sessie) € 137,50
Psychologisch consult - lang (maximaal 90 minuten per sessie) € 206,25
Stressreductie traject en/of preventief 5 sessies à 60 minuten (er is geen sprake van verzuim) € 687,50
Psychologisch Hersteltraject - Small (6 sessies à 60 minuten) € 825,00
Psychologisch Hersteltraject - Medium (8 sessies à 60 minuten) € 1100,00
Psychologisch Hersteltraject - Large (10 sessies à 60 minuten) € 1375,00
Reiskosten (indien van toepassing) € 0,19 per km
Psychologische consult - voor particulieren Tarief (inclusief 21% BTW)
Kennismakingsgesprek (telefonisch - ongeveer 20 minuten) Kosteloos
Psychologisch consult regulier (60 minuten) € 118,00
Psychologisch consult lang (90 minuten) € 177,00

Op basis van het (vaste) onderdeel Intake & Diagnose worden een offerte en behandelplan opgemaakt met de inschatting van de zwaarte van de problematiek en de benodigde psychologische begeleiding.

Een afspraak kan uiterlijk 24 uur van te voren worden afgezegd of verzet (telefonisch of per e-mail). Een vergeten of te laat afgezegde afspraak wordt volledig in rekening gebracht.

 

Vergoeding via je zorgverzekering

Psycholoog@Work is geen GGZ instelling en er is daarom voor de dienstverlening vaak geen vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Stress, burn-out en overspanning vallen officieel ook niet onder door zorgverzekeraars vergoede zorg.

Het kan dat je (een deel van) de kosten van je behandeling kan declareren bij je zorgverzekeraar of dat je werkgever wil bijdragen aan jouw mentale gezondheid.

 

De behandelingen via Psycholoog@Work worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk een deel van de kosten te declareren. Neem hiervoor direct contact op met je zorgverzekeraar en leg je situatie uit.